Vinkit

Vaatteiden pesu: farkut ja vauvanvaatteet

Suurimman osan pienempien ja isompien perheenjäsenten vaatteista voi pestä normaalisti koneessa. On kuitenkin pari vaatetyyppiä, joiden pesuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Farkkujen pesu kannattaa suorittaa farkut nurinpäin käännettynä

Pestessäsi farkut käännä ne nurinpäin ja laita vetoketjut ja napit kiinni. Muista tyhjentää taskut – taskuun jäänyt nenäliina aiheuttaa ikävän yllätyksen kun avaat pesukoneen. Pese farkut samanväristen tai tummien tuotteiden kanssa – erityisesti denim-farkut saattavat päästää ensimmäisessä pesussa paljon väriä. Käytä hellävaraista pesuohjelmaa ja linkoa joko minimiteholla tai jätä linkous kokonaan väliin. Älä käytä stretch-farkkujen pesun yhteydessä huuhteluainetta. Lisäksi valkaisuaine kannattaa unohtaa farkkujen pesussa (pl. valkoiset farkut).

Vauvan vaatteiden pesu

Vauvan vaatteiden pesu kannattaa pitää mielessä jo vaatteita hankittaessa, tarkasta siis pesumerkinnät aina vauvan vaatteita ostessasi. Kiinnitä huomiota siihen, että pesu tapahtuu koneessa ja mahdollisimman yksinkertaisesti, sillä vauvan vaatteiden pesu käsin voi olla turhaa energiaa vaativa toimenpide pikkulapsiaikana. Pienen ihmisen myötä pyykkiä voi kertyä yllättävän paljon, joten pesukone pyörii usein. Vauvan vaatteiden pesu voi tapahtua kuitenkin samaan aikaan muiden samaa lämpötilaa kestävien vaatteiden kanssa – vauvan pyykkiä ei siis tarvitse lajitella erikseen.