Lumme on ympäristötietoinen

Haluamme tehdä osamme puhtaamman ympäristön puolesta. Olet varmasti huomannut kesäisin, miten levät pilaavat uimapaikkoja ja rantoja Itämerellä. Levät vaikuttavat myös veden kasvillisuuteen sekä kaloihin. Voimakas leväkukintojen kasvu johtuu suureksi osaksi rehevöitymisestä, jolle Itämeri on altistunut jo vuosia. Yksi syy rehevöitymiseen on fosfaatit, jotka ennen olivat pesuaineiden yksi ainesosa. Lumme on aina valmistanut tuotteensa ilman fosfaatteja ja muita Itämerta ja muita vesistöjä haittaavia ainesosia. Vesi kiertää luonnossa jatkuvasti. Vaikka viemärivesi johdetaankin ensin vedenpuhdistamoon, osa siihen huuhtoutuneista aineista päätyy lopulta luontoon. Lumme-tuotteet valmistetaan Norjassa, ja lyhyiden kuljetusmatkojen ansiosta myös hiilidioksidipäästöt / tuotteen hiilijalanjälki pysyvät pieninä.

Pussiin pakattu pesuaine säästää muovia

Lumme-pyykinpesuaine on myös pakattu kätevään pussiin, jonka valmistamiseen käytetään vähemmän muovia ja jonka kuljettamiseen tarvitaan vähemmän energiaa. Lumme-tuotteet ovat saaneet ympäristömerkin riippumattomalta taholta. Joutsenmerkki takaa Lumme-tuotteiden ympäristötietoisuuden.

Joutsenmerkki

Lumme-sarjan nestemäisille pyykinpesuaineille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Joutsenmerkkiä ei myönnetä pyykinpesuaineelle, mikäli se ei ole yhtä tehokas kuin vastaava joutsenmerkitön tuote. Joutsenmerkki kertoo siis paitsi ympäristön huomioimisesta myös pyykinpesuaineen tehokkuudesta.

Joutsenmerkitty tuote on paras vaihtoehto ympäristölle, turvallisempi käyttäjälle ja testatusti laadukas. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset, joita ovat mm. ilmaston lämpeneminen, vesistöjen rehevöityminen ja ympäristön kemikalisoituminen.

Lue lisää »

Bra miljöval

Lumme Kirjopyykki Sensitive -pulveri on varustettu Bra miljöval -merkillä.

Hyvä Ympäristövalinta (Bra Miljöval) on Ruotsin luonnonsuojeluliiton myöntämä ympäristömerkki, joka on myönnetty jo sadoille tuotteille ja palveluille, joista osaa myydään myös Suomessa. Ruotsin Luonnonsuojeluliitto pitää merkkiään maailman vaikeimmin saatavana ympäristömerkkinä.

Fosfaatiton

Pyykinpesuaineissa ei saa enää käyttää fosfaatteja. Lumme-tuotteet ovat aina olleet fosfaatittomia eikä niissä ole muitakaan vesistöille vahingollisia aineita. Tuotteet valmistetaan Pohjoismaissa, ja lyhyiden kuljetusmatkojen ansiosta myös hiilidioksidipäästöt / tuotteen hiilijalanjälki pysyvät pieninä.

Vesi kiertää luonnossa jatkuvasti. Vaikka viemärivesi johdetaankin ensin vedenpuhdistamoon, osa siihen huuhtoutuneista aineista päätyy lopulta luontoon.